Schilderen is een prachtig beroep. Het is afwisselend, want u werkt soms binnen en soms buiten. Daarnaast komt u overal en zijn er ook verschillende manieren van schilderen. Het is een vak waar u mensen gelukkig mee kunt maken doordat u hun huis helemaal op kunt knappen. Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld hele bruggen of kantoren op te knappen en te onderhouden. Al met al ontzettend leuk werk waar veel mogelijkheden in zijn te ontdekken. Dat wist u misschien ook al lang. De vraag die nog rest is het volgende. Hoe wordt u eigenlijk schilder?

Learning on the job
Omdat schilderen echt een vak is moet u het leren. De beste en meest toegankelijke manier daarvoor is waarschijnlijk om u aan te sluiten bij een schildersopleiding. U kunt dan aan de slag bij een schildersbedrijf dat een erkend leerbedrijf is. U weet dan zeker dat u leert schilderen van professionals die weten waar ze mee bezig zijn en die u dat ook kunnen leren. U leert dus in de praktijk van een schilder tijdens zo een opleiding hoe het vak in elkaar steekt. Daarmee verdient u ook een diploma, namelijk die van de Mbo opleiding schilderen. Er zijn meerdere van dit soort erkende leerbedrijven in Nederland waar u de schildersopleiding kunt volgen. Na de opleiding hebt u allerlei vaardigheden op zak om zelf als professioneel schilder aan de slag te kunnen. Het leren omgaan met apparatuur, gereedschap, materialen en meer behoort allemaal tot de opleiding.

Een eigen bedrijf beginnen
Nadat u uw opleiding heeft afgerond kunt u zich bij een bedrijf aansluiten of natuurlijk een eigen onderneming beginnen. Dat laatste is helemaal niet zo moeilijk en op internet is een hoop informatie te vinden over hoe u dit het beste aan kunt pakken. Alle informatie over het aanvragen van een KVK-nummer tot het aanleggen van een administratie zijn te vinden.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.