Hebt u last van afbladderende verf? Het kan erg vervelend zijn om met dit probleem geconfronteerd te worden. De vloeren zijn constant vies en het ziet er gewoon niet mooi uit. Het afbladderen van verf kan uw dag behoorlijk verpesten en soms lijkt het wel onmogelijk om op te lossen. Dat laatste is niet het geval, daar kunt u gerust over zijn. U heeft misschien al vaak geprobeerd de afbladderende plekken bij te werken. Dat maakte het probleem misschien alleen maar erger. Hoe komt dat? En hoe kunt u het afbladderen van verf voorkomen?

Waardoor ontstaat het afbladderen van verf?
Meestal begint verf op bepaalde plaatsen los te laten. Het is eigenlijk nooit het hele geschilderde oppervlakte waar een probleem mee is. Dat suggereert vaak dat er een bepaald probleem is op die plek, waardoor het afbladderen ontstaat. Meestal ontstaat het afbladderen doordat de verf op die plek op een te vochtige ondergrond is aangebracht. Ook kan het zijn dat de lucht te vochtig was tijdens het schilderen. Maar een andere reden waarom afbladdering vaak op een plek plaatsvindt is, dat er een scheur of barst in de ondergrond is ontstaan. Dan vindt het afbladderen ook alleen op die plekken plaats. Een andere oorzaak kan zijn, dat er verschillende typen verf op elkaar zijn aangebracht. Om deze laatste reden wil het nog wel eens voorkomen dat mensen het probleem zelf erger maken, doordat zij een verkeerde verf kiezen om het afbladderen te verhelpen.

Hoe voorkomt u afbladderen?
Eigenlijk is er maar een goede oplossing om dit zeer ergerlijke probleem te verhelpen en voorkomen. De oplossing is om alle oude lagen verf volledig te verwijderen en opnieuw te schilderen. Huur dus een goede schilder in die weet wat hij doet, dat voorkomt het afbladderen van verf. Hij kan ook waterdichte lagen aanbrengen om het probleem te voorkomen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.