Het is om meerdere redenen erg nuttig om het schilderwerk van uw woning in optimale staat te houden. In de eerste plaats beschermt het schilderwerk uw woning. Goed schilderwerk voorkomt dat hout gaat rotten en ook betonrot wordt ermee voorkomen. Het is dus essentieel om uw huis in goede staat te houden. Daar vloeien ook weer voordelen uit voort, want een goed onderhouden woning is meer waard en is prettig om in te wonen. Verder ziet een huis dat goed is geschilderd er ook veel mooier uit, dan een woning waarbij dat niet het geval is. Mooi schilderwerk vergroot uw woonplezier en dat van de buren. Maar wat kost een buitenschilder eigenlijk?

De kosten van een buitenschilder
Hoeveel de buitenschilder u gaat kosten is natuurlijk afhankelijk van welk schildersbedrijf u inhuurt, maar het is wel mogelijk om u een idee te geven van de prijzen. De buitenschilder kan een uurloon vragen. Hij zal dat doen voor schilderwerk dat veel precisie vereist. Bij deuren en raamkozijnen is dat het geval en wordt er meestal een uurloon gevraagd. Het is hierbij dus niet relevant hoe groot de te schilderen oppervlaktes zijn. Voor dit soort nauwkeurig werk rekent de buitenschilder tussen de €40 en €50 per uur.

Naast deze klussen zijn er natuurlijk ook buitenshuis vaak grote oppervlaktes die geschilderd moeten worden, zoals de muren. Voor dit soort schilderwerk betaalt u een prijs per vierkante meter. De prijs per vierkante meter van de buitenschilder ligt gemiddeld tussen de €35 en de €40 euro. Hoe hoog de prijs precies is kunt u vragen aan de schildersbedrijven bij u in de buurt. Zij zijn vaak ook bereid een offerte voor u te maken. Maar met deze bovenstaande bedragen kunt u in ieder geval vast een schatting maken, zodat u ongeveer weet wat het u zal gaan kosten.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.