In de wintermaanden hebben sommige bouwbedrijven te kampen met te weinig werk. Zo vormt het koude weer een belemmering voor bedrijven die buiten werken, zoals dakdekkers en buitenschilders. Toch loont het om juist dan buitenwerkzaamheden uit te laten voeren. De overheid heeft namelijk subsidies ingesteld voor winterschilders.

Water bij de wijn
De subsidie voor winterschilders is ingesteld om ze een handje te helpen. Veel schildersbedrijven hebben namelijk veel te weinig klussen. Deze regeling overtuigt u er als ondernemer of particulier ervan om in de wintermaanden klussen uit te laten voeren. Bovendien geven schildersbedrijven soms zelf ook flinke kortingen. In hun zoektocht naar klussen zijn ze bereid om wat water bij de wijn te doen.

Flinke kortingen
Met de flinke korting bespaart u gemiddeld 10 tot 30 procent op de prijs van schilderwerk in een ander seizoen. Dit betekent dus dat u uw opdracht niet in de zomer maar in de winter laat uitvoeren bijvoorbeeld. Het bespaarde geld kunt u wellicht in andere werkzaamheden aan het huis.

6 procent BTW
De schildersbranche brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo profiteert u ook van 6 procent BTW in plaats van 21 procent BTW. Deze regeling werd ingesteld om ervoor te zorgen dat meer mensen schildersbedrijven inschakelen. Dit soort bedrijven hebben het door concurrentie namelijk niet altijd gemakkelijk. Buitenschilders hebben ook nog eens te maken met de onvoorspelbare Nederlandse weersomstandigheden.

Subsidie monumenten en karakteristieke panden
Sinds 2016 is ook een subsidie ingesteld voor schilderwerk aan gemeentelijke monumenten en karakteristieke panden. Dit geldt overigens ook voor renovatiewerkzaamheden. Mocht u in een karakteristiek pand wonen dat toe is aan vernieuwing, dan is het mogelijk om een subsidie van wel 30 procent te ontvangen. Lees verder over onderhoud aan monumenten op deze website van de Rijksoverheid: www.monumenten.nl