Bij het opknappen van uw huis is het inhuren van een goede schilder belangrijk. Aan kwaliteit hangt uiteraard wel een prijskaartje. Een professioneel schildersbedrijf kost bijvoorbeeld meer dan een schilder uit Oost-Europees land. Wat kost een betrouwbare schilder in Nederland nu precies?

Prijs bepaald door verschillende factoren
Het soort schilderwerk verschilt van huis tot huis. Het is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk aan het aantal muren dat geverfd moet worden, de totale oppervlakte van de muren, het benodigde aantal materialen en de verfsoorten. Of misschien wilt u ook kozijnen en deuren geverfd hebben. Daarnaast telt ook de staat van het te schilderen object en of de binnen- of buitenkant geschilderd wordt mee in de prijs. Onthoud dat een professionele schilder ongeveer 45 euro per uur kan vragen, en een minder professioneel bedrijf 15 tot 20 euro per uur.

Aan kwaliteit hangt een prijs
Aan schilderwerk van hoge kwaliteit hangt een prijskaartje. In het professioneel afleveren van muren, kozijnen en andere oppervlaktes gaat behoorlijk wat tijd zitten. Neem bijvoorbeeld het aanbrengen van twee verflagen. Dit zorgt ervoor dat het schilderwerk langer blijft zitten. Om deze klus te klaren moet een oude verflaag worden afgeschuurd. Alleen al dit kost behoorlijk veel tijd, terwijl het echte schilderwerk nog niet eens begonnen is. Bovendien schaft de schilder zelf verfmaterialen en andere benodigdheden aan voor de klus. Kwaliteitsverf zorgt ervoor dat uw huis er geweldig uit komt te zien. Daar betaalt u echter wel een prijs voor. Zowel het soort werkzaamheden als de arbeidsduur en materialen worden in een offerte verwerkt. U kunt echter besparen op de kosten door een deel van het werk zelf te doen; u kunt bijvoorbeeld het hout zelf gaan schuren zodat de schilder sneller klaar is met de klus. Overleg met een vakman wat er precies mogelijk is, aangezien niet elke schilder op deze manier werkt.

De prijs van een schilder
De kosten voor het inhuren van een schildersbedrijf zijn dus afhankelijk van uw eigen wensen. Voor een uitstekende afwerking met kwaliteitsverf zult u meer moeten betalen. Het is aan te raden om voor het inhuren schildersbedrijven met elkaar te vergelijken. Zo vindt u uiteindelijk een vakman voor een mooie prijs en die tevens binnen uw budget past.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.