Als je je huis wilt laten schilderen dan kun je uit verschillende schilder verfsoorten kiezen. De schilder verfsoorten voor binnen zijn vaak anders dan die van voor buiten. Dat is natuurlijk logisch aangezien de verf aan de buitenkant van je woning aan meer weersinvloeden wordt blootgesteld. De meeste verfsoorten zijn een alkydverf welke een dekkende schilder verfsoort is op oliebasis. Het wordt vaak verdund met terpentine en kent een lange droogtijd. Je kunt ook kiezen voor een acrylverf. Deze verfsoort droogt sneller en kent ook minder schadelijke dampen. Het eindresultaat is echter vaak beter met alkydverf. Het is gladder en je hebt een betere dekking.

Welke schilder verfsoorten moet je kiezen?

Het ligt er natuurlijk aan wat je gaat schilderen. Ga je een muur sausen, een deur of de kozijnen schilderen? Of wil je andere veranderingen gaan maken in je huis? Het is ook belangrijk om naar de ondergrond te kijken. Staal en hout zal je anders moeten behandelen en met een andere schilder verfsoort gaan schilderen dan bijvoorbeeld kunststof. Ook is het goed om de ondergrond eerst te behandelen met een primer. Zorg altijd voor een vlakke en schone ondergrond om de schilder verfsoorten hun werk het beste te laten doen.

Waar koop je de schilder verfsoorten?

Natuurlijk kun je naar de doe het zelf zaken gaan of naar een speciaalzaak om de vloer te lakken. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Laat je goed adviseren en laat eventueel de verf door de schilder kopen. Ze weten vaak het beste waar je terecht kunt om de juiste schilder verfsoorten te kopen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.