Als particulier is het aan u om uw huis in een zo goed mogelijke staat te houden. Toch profiteert iedereen ervan als er geen verloedering toeslaat in de buurt. Daarom stimuleert de overheid het onderhoud van uw huis, door middel van lagere btw-tarieven en zelfs extra subsidie. Ook voor schildersklussen gelden sinds enige jaren deze voordelen. Als u er over nadenkt om het huis te laten opknappen, is het natuurlijk belangrijk te weten hoe u daar zoveel mogelijk van kan profiteren. Dus wanneer krijgt u subsidie voor een schilder? En geldt dat altijd, of alleen in specifieke gevallen?

Profiteer van een lager btw-tarief
Sinds het jaar 2000 geldt er een lager btw-tarief van 6% voor schildersklussen. Die lagere belasting drukt de prijs voor schilderwerk en maakt het ook voor de schilder aantrekkelijker om klussen aan te nemen. Aan beide kanten wordt daar dus van geprofiteerd. Als uw huis ouder is dan twee jaar, geldt dit lagere tarief in vrijwel alle gevallen, en voor de hele klus: van voorbereidend werk tot arbeidsuren en materialen. In specifieke gevallen is er echter ook nog sprake van extra subsidie, die nog bovenop deze verlaagde btw komt. Die subsidie voor een schilder is niet altijd van toepassing, dus het kan interessant zijn om dat uit te zoeken.

Extra subsidie voor schilderen in en rondom het huis
Om gebruik te maken van de extra subsidie voor een schilder, zijn de voorwaarden wat specifieker. Deze korting – die kan oplopen tot wel dertig euro per dag – is alleen geldig als u een grote klus laat uitvoeren, die drie dagen of langer gaat duren. Bovendien geldt hij alleen in de wintermaanden, als u een zogenaamde ‘winterschilder’ in dienst kunt nemen. Deze subsidie is er namelijk op gericht om het inhuren van schilders aantrekkelijker te maken in de koude maanden, als er minder werk is voor schilders. Plant u een wat grotere schildersklus in of rondom het huis dus tussen november en maart, dan profiteert u van extra lage tarieven.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.