In eerste instantie zijn er twee verschillende mogelijkheden om jouw plafond te schilderen. Je kunt jouw plafond zelf schilderen of dit laten doen door een vakkundig schildersbedrijf. Als je het zelf gaat doen, heb je te maken met minder kosten. Je betaalt namelijk alleen voor het materiaal dat je gaat gebruiken tijdens het verven van je plafond. In dit geval betaal je alleen voor de verf en de kwasten die je aanschaft.
Gemakkelijk het plafond schilderen

Hoe makkelijk is het schilderen van een plafond?
Het schilderen van een plafond is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er moeten namelijk enkele dingen gebeuren voordat je kunt beginnen met het proces. Ten eerste moet je zeker zijn of het plafond schoon is en gemakkelijk te verven is. Als je niet te maken hebt met een schoon plafond, is het aan te raden om het plafond eerst schoon te maken. Nadat het plafond schoon is gemaakt kan je aan de slag met het verven.
Plafond schilderen: Aan de slag

Hoe moet ik aan de slag bij het verven van een plafond?
Afhankelijk van de grootte van het plafond is het handig om te kijken of het in verschillende delen kan worden verdeeld. Vooral bij plafonds die groot zijn, kan het helpen om het plafond op te delen in stukken. Nadat je dit hebt gedaan kan het plafond stuk voor stuk worden geverfd. Tot slot is het aan te raden om de randen van het plafond af te tapen. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen verf komt op de muren.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.