Je kunt ervoor kiezen om je plafond zelf te schilderen, of om dit over te laten aan een professioneel schildersbedrijf. Uiteraard moet je wel rekening houden met hogere kosten als je het werk laat doen aan zo een schilder. Anderzijds is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van goed materiaal. Hierbij is het belangrijk dat je kwalitatieve verf en kwasten gebruikt. Als je hebt besloten om zelf te gaan verven, is het handig om verder te lezen. Dit kan je helpen bij het plafond witten.
Het plafond schilderen

Hoe moet ik beginnen met het schilderen van mijn plafond?
Ten eerste is het aan te raden te starten met het afplakken van randen. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen verf komt op jouw muren. Verder is het een must dat de ruimte waar er wordt geverfd volledig leeg is. Dit vermijdt schade aan meubels. Het afplakken van de verbinding tussen de muur en het plafond is het beste te doen met tape. Hiervoor kan je speciale afplaktape aanschaffen.
Plafond verven

Wat is de beste manier om mijn plafond te verven?
Er zijn diverse verftechnieken die je kan toepassen bij het verven van jouw plafond. Maak een schets van jouw plafond en verdeel het plafond in verschillende delen. Dit maakt het verven van jouw plafond namelijk makkelijker.

Als je te maken hebt met een klein plafond, hoef je deze techniek niet toe te passen. Voor een goed resultaat is het belangrijk waarmee je verft. Bij het verven is het aan te raden om te werken met een ronde kwast.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.