Uw kozijnen bepalen grotendeels de uitstraling van uw huis. Het is één van de opvallendste onderdelen aan de buitenkant en binnenkant van uw huis. Daarom is het belangrijk deze goed te onderhouden.

Mocht dat helaas niet helemaal gelukt zijn en zijn ze toch echt toe aan een nieuw laagje verf. Dan is het verstandig om een schilder langs te laten komen. Deze zal uw kozijnen schilderen op een manier die door uzelf of andere doe-het-zelvers niet te overtreffen is.

Maar hoe pakt hij dit aan?

Alles begint met een goede voorbereiding
Vergis u niet in de voorbereiding. Daar zal aardig wat tijd in gaan zitten. Ook voor deze werkzaamheden zal de schilder flink wat tijd moeten incalculeren. Een goede voorbereiding is dan ook de basis voor prachtige kozijnen. De schilder begint met het schoonmaken van de kozijnen. Verf hecht namelijk het beste op schone kozijnen. Scheuren en gaten zullen eerst moeten worden opgevuld. Wanneer dat is gebeurt, kan de schilder beginnen met schuren. Als dat is gedaan, is het altijd verstandig de gedeeltes, die niet worden geschilderd, af te plakken. Zo is alles goed voorbereid om de kozijnen te schilderen op een praktische manier.

Verf op verf
De schilder begint nooit meteen met de gewone verf. Eerst wordt een laagje grondverf aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de gewone verf beter blijft zitten. De grondverf moet eerst altijd een paar uur drogen. Daarna kan het daadwerkelijke schilderwerk worden gedaan. U kiest een mooie kleur en de schilder brengt dit netjes op het oppervlak aan.

Voordelig
Uw kozijnen schilderen kan zeer voordelig. Ten eerste betaalt u tegenwoordig nog maar 6% BTW over schilderswerkzaamheden als uw huis 2 jaar of ouder is. Daarnaast is het goedkoper om de winterschilder langs te laten komen. Deze komt alleen in de winter tegen een kortingstarief en hierbij krijgt u een korting die kan oplopen tot 30%.