Als je jouw huis van binnen of van buiten laat schilderen dan is dat een hele investering. Het is goed om te ontdekken wat de exacte kosten zijn. Ook is het slim om dan de schilder garanties met de schilder te bespreken. Informeer naar de garanties om zo nog langer en met een fijner gevoel van het schilderwerk te kunnen genieten.

Welke schilder garanties mag je verwachten?

Als een schilder je woning binnen komt schilderen dan mag je hier en garantie van vier jaren op verwachten. Vier jaren lang moet de verf mooi en goed op de muren en kozijnen blijven zitten. Als je jouw woning aan de buitenkant laat schilderen dan is er een garantie van in de regel drie jaren. Het is iets korter. Dit komt omdat buiten het schilderwerk meer te lijden heeft onder de weersinvloeden (de zon, regen, sneeuw en de koude).

Een schilder garantie op de aanbetaling?

Als je een aanbetaling moet doen dan is het verstandig om te informeren of de schilder is aangesloten bij een garantiefonds. Als dit het geval is dan kun je namelijk onbezorgd de aanbetaling doen. Mocht het schildersbedrijf bijvoorbeeld onverhoopt failliet gaan dan zal het garantiefonds bijspringen. Ze zullen het aangenomen werk (door het failliete schildersbedrijf) alsnog voor de afgesproken prijs voor je uitvoeren. Zekerheid!

Bespreek de mogelijkheden rondom de schilder garanties!

Het is slim om met de schilder de voorwaarden goed door te nemen. Zorg dat de schilder garanties zwart op wit komen te staan, zodat je ze onbezorgd kunt laten beginnen. Het is heerlijk om voor vele jaren onbezorgd van het schilderwerk te kunnen genieten.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.