Een buitenschilder kan tal van klusjes opknappen. Je zult wellicht direct al denken aan het verven van een woning. Daar zit je in principe direct al goed. Het schilderen van woningen en andere panden is namelijk één van de meest voorkomende klussen bij buitenschilders. Dat is niet heel verwonderlijk.

Een goede verflaag is namelijk essentieel voor het in orde houden van houtwerk. Zo zullen houten kozijnen die niet goed in de verf zitten sneller verrotten en verweren, wat logischerwijs de levensduur ten nadele beïnvloedt. Om die reden is het vooral zaak regelmatig een buitenschilder langs te laten komen en deze het schilderwerk te laten controleren en bijwerken.
Specialisaties

Een buitenschilder is gespecialiseerd in het schilderen van objecten en oppervlakten die zich buitenshuis bevinden. Denk hierbij vooral aan het schilderen van woningen en andere panden, maar je kunt ook denken aan het schilderen van schuttingen, schuren en hekken. Alles wat zich buitenshuis bevindt en verf nodig heeft zal door de buitenschilder aangepakt kunnen worden.
Verschil tussen een buiten- en binnenschilder?

Het werk van een buitenschilder is fundamenteel anders dan het werk van een binnenschilder. Je zou misschien denken dat verf gewoonweg verf is en het verder niet uitmaakt of dat binnen of buiten is, maar dat is wel degelijk het geval. Als er buiten geschilderd moet worden, moet er veel meer rekening worden gehouden met de invloed van de elementen, zoals regen, zon en wind. Binnenshuis is dat niet of nauwelijks het geval en zijn er weer tal van andere factoren waar de binnenschilder rekening mee moet houden.

Let dus goed op het verschil tussen een binnenschilder en een buitenschilder. Natuurlijk zullen ze deels wel elkaars werk kunnen overnemen, maar voor wat grotere opdrachten is het zaak een relevante, geschikte schilder te vinden.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.