Het uitbesteden van je verfklus aan een buitenschilder is vrij eenvoudig. Wanneer je eenmaal voor jezelf duidelijk hebt wat je precies wil, kun je de buitenschilder benaderen en om zijn visie en advies vragen. Wanneer dat duidelijk is kun je de buitenschilder een offerte laten maken en die eventueel goedkeuren. Na goedkeuring kan de buitenschilder aan de slag en kan er met je project worden begonnen.
Waar vind je een buitenschilder?

Maar hoe vind je een buitenschilder als je daar nul ervaring mee hebt? Je zou kunnen beginnen door op internet te zoeken. Het probleem daarvan is alleen dat je geen idee hebt hoe het met de kwaliteit gesteld is. Daarom kun je soms beter afgaan op de ervaringen van bekenden of onbekenden. Je kunt die vinden via je eigen kennissenkring of via het internet. Als je zoekt op de naam van de schilder en het woord “ervaring” kun je vaak al veel informatie vinden waarmee je redelijk in kunt schatten hoe het met de kwaliteit gesteld is.
Maar wanneer is een buitenschilder goed?

Je kunt je behalve de ervaringen ook laten leiden door keurmerken. Voor schilders zijn er twee bekende keurmerken: het keurmerk van de Stichting AF-Erkenningsregeling, en het keurmerk Betere Schilder. Beide keurmerken geven een soort garantie dat de schilder in ieder geval over diverse diploma’s en certificaten beschikt, maar uiteraard blijf je zelf verantwoordelijk voor je schilderskeuze.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.