Zo nu en dan is uw huis toe aan een grondige schilderbeurt. Bij grote klussen is het natuurlijk aantrekkelijk om dat uit te besteden aan een professioneel schildersbedrijf. Dat is sneller, beter en netter. Als u een schilder inschakelt om in of rondom het huis te werken, wilt u de kosten natuurlijk wel zo laag mogelijk houden. Het is daarom goed om te weten dat er sinds enige jaren een lager btw-tarief geldt voor schilderwerk. Dankzij deze lage belasting bent u voordeliger uit en kunt u sneller de stap zetten om een schilder uw huis op een professionele wijze op te laten knappen.

Regelmatig laten verven in en rond het huis
U wilt uw huis constant in een goede staat houden. Regelmatig onderhoud, waar schilderwerk ook onder valt, wordt dan ook gestimuleerd vanuit overheidswege. De lagere btw op schilderwerk is daar onderdeel van: dit betekent dat het zowel voor de schilder als voor u aantrekkelijker wordt om een schildersklus te laten uitvoeren. Het goede nieuws is dat dit btw-tarief van 6% (in plaats van 19%, zoals voorheen) voor in vrijwel alle gevallen geldig is. Zolang uw huis ouder is dan 2 jaar, en u een schilder inhuurt, profiteert u van een lagere prijs.

Wanneer geldt het lage btw-tarief voor schilderwerk?
Er bestaat vaak nog enige verwarring over dit lage btw-tarief van 6%. Wanneer is het precies van toepassing, en waar wordt het lage tarief over gerekend? Eigenlijk is het antwoord op die vraag vrij simpel. Zolang u niet in een splinternieuw huis woont, is het lagere tarief geldig voor de hele schildersklus. Daarbij hoort dus ook het voorbereidend werk en de voorbehandeling. Bovendien geldt het tarief voor zowel binnen- en buitenwerk, op arbeidsuren én materialen. Kortom, het inhuren van een schilder is een stuk voordeliger dan het voorheen was.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.