De prijzen kunnen snel oplopen als u gaat schilderen. Als u zelf aan de slag gaat, moet u uiteraard materiaal aanschaffen. U moet naast verf en kwasten ook allerlei materiaal hebben om het voorbereidende werk uit te voeren. Dit kan behoorlijk duur worden. Als u daar nu allemaal geen zin in heeft, kunt u een schilder inschakelen. U moet natuurlijk voor de arbeidsuren betalen. Toch hoeft dit niet veel duurder te zijn dan doe-het-zelven. Met de volgende schilder bespaartips drukt u namelijk vrij gemakkelijk de kosten.

Bespaar niet op kwaliteit
Veel mensen kiezen automatisch voor de goedkoopste schilder. Dat is natuurlijk helemaal niet zo gek. Hoe minder u betaalt, hoe beter. Houd er echter wel rekening mee dat dat op de lange termijn niet altijd voordeliger is. Wanneer de kwaliteit van het schilderwerk te wensen overlaat, zal u sneller opnieuw alles moeten laten schilderen. Let er dan ook altijd op dat de schilder die u inhuurt een keurmerk heeft.

Huur een winterschilder in
Het is natuurlijk aantrekkelijk te schilderen in de zomer. Het lekkere weer maakt het werk een stuk aangenamer en gemakkelijker. In de winter is schilderwerk echter wel vele malen goedkoper. U krijgt dan een speciale korting van 5% tot 30%. Dat is dus niet niks. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is het schildersbedrijf in de wintermaanden langs laten komen.

Vergeet de BTW-verlaging niet
Ooit betaalde u het hoogste BTW-tarief voor schilderwerkzaamheden. Dat geldt overigens wel alleen als uw huis 2 jaar of ouder is. In dat geval betaalt u voor het schilderen, maar ook over voorbereidende werkzaamheden, voorbehandelingen en de gebruikte materialen het 6% tarief. Dankzij deze en de overige bespaartips bent u hopelijk veel goedkoper uit.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.