Er zijn vaak zilvervisjes en papiervisjes in een huis. Het is belangrijk om te ontdekken of je te maken hebt met zilvervisjes of papiervisjes. Zilvervisjes zijn niet schadelijk in de meeste gevallen. Een papiervisje zorgt wel voor meer schade. Het is belangrijk om beide te bestrijden. Laten we de ongediertebestrijding zilvervisjes bespreken.

Wat zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn zilverachtige, kruipende en glanzende insecten. Ze houden van vochtige plekken in je woning. Ze kunnen dus voorkomen op slecht geventileerde plekken waar het vochtig is. Je kunt hierbij denken aan de kelder en ook de kruipruimte van je woning. Met een goede ventilatie en ook een luchtvochtigheidsmeter kun je in de gaten houden of het klimaat wel of niet goed is voor de zilvervisjes. Controleer ook het behang in je woning. Zilvervisjes gaan graag achter de loszittende delen van het behang zitten. Ook moet je je meubels als boekenkasten controleren op zilvervisjes.

Hoe doe je de ongediertebestrijding zilvervisjes?

Het is mogelijk om de zilvervisjes te bestrijden met bestrijdingsmiddelen. Vaak wordt er gekozen voor synthetische pyrethroïde. Dit is niet schadelijk voor mensen, maar bijeen en vissen kunnen er wel last van hebben. Het is daarom goed om dit niet te gebruiken bij oppervlaktewater. Gebruik de juiste dosering.
Je kunt kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing om de ongediertebestrijding zilvervisjes uit te voeren.

Zelf doen of niet?

Je kunt de ongediertebestrijding zilvervisjes zelf gaan doen, maar ook kiezen voor een ongediertebestrijder. De ongediertebestrijder kan je helpen om zo snel als mogelijk verlost te raken van de zilvervisjes. De kosten zijn vaak goed te overzien en zorgt voor een snelle oplossing van je ongedierte overlast.

Zilvervisjes
Zilvervisjes vallen onder de insecten. Niet alle biologen zijn het daar helemaal over eens trouwens. Ze hebben zes poten, zijn niet volledig ongevleugeld en de jongen hebben direct de vorm van de ouders. De meeste insecten hebben restjes van een vleugel of worden als een larf geboren. De zilvervisjes vervellen steeds om wat groter te kunnen worden.

Zilvervisjes worden vaak aangezien als de larven van een mot. Dit komt omdat ze beide een zilverachtig poeder op hun lijf hebben en ze vaak ook in de klerenkast gevonden worden. De larven van een mot zijn echter kleine rupsjes. In het wild leven de zilvervisjes in de gebieden waar het nooit echt vriest of erg lang koud is. Ze leven vaak in het donker en vinden het in ons huis ook aangenaam. Zilvervisjes kunnen gemakkelijk acht jaar oud worden.

Hoe ziet een zilvervisje eruit?
Een zilvervisje heeft deze naam, omdat ze er visachtig uitzien. Ze hebben een bredere voorkant en een smalle staart. De zilvervisjes zijn zilverkleurig en bewegen met visachtige bewegingen. Ze zijn ongeveer 14 tot 26 millimeter lang als ze helemaal volwassen zijn. De jongen komen direct uit het ei met eenzelfde grootte.

Heb je last van zilvervisjes?
Zoek dan een goede ongediertebestrijder! De zilvervisjes hebben een plat lijf en ze kunnen hierdoor in de smalste kieren vluchten. Ze hebben op hun kop twee grote sprieten. Deze fungeren als een voelspriet en vangen ook geuren op. Met de hulp van geuren zoeken ze hun eten en ook hun partner. Bij de voortplanting zijn de sprieten ook van groot belang. Aan het einde van het lijf zitten ook drie sprieten. Ze vangen hiermee trillingen en ook luchtverplaatsingen op. Hiermee kunnen ze roofkevers, muizen en spinnen te slim af zijn.

Zilvervisjes bestrijden
Als je last hebt van zilvervisjes dan kun je deze op verschillende manieren bestrijden. Je kunt ervoor kiezen om ze zelf te gaan bestrijden. Ook kun je ervoor kiezen om een ongediertebestrijder in te schakelen. Deze weet natuurlijk vakkundig en snel al je zilvervisjes weg te halen. Zilvervisjes bestrijden is dan een heel stuk gemakkelijker.

Wat kun je zelf doen?
Je kunt ook zelf de zilvervisjes gaan bestrijden als je dat wilt. Er zijn tal van sprays en natuurlijke middelen tegen zilvervisjes. Denk hierbij aan de Bayer zilvervisjes spray. Het is een spray welke gemakkelijk in de deuren, kieren en naden komt. Het middel blijft tot 5 weken nog werken na het gebruik. Ook is er de HG zilvervisjes spray. Het is een spray tegen zilvervisjes welke je snel en gemakkelijk kunt gebruiken. Even sprayen en je bent al klaar.

Een specialist inschakelen?
Natuurlijk kun je ook besluiten om een specialist in te schakelen. Een specialist kan je vaak snel en goed helpen om je te verlossen van de zilvervisjes. Ze weten precies waar ze moeten sprayen, hoe ze moeten sprayen en hoe ze ervoor zorgen dat alle zilvervisjes dood zijn. Het is een geweldige uitkomst. Voor een kleine investering kun je vaak volop genieten van een goede oplossing.

Wat kost een specialist?
Door bij meerdere partijen een offerte op te vragen is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de kosten van het bestrijden van de zilvervisjes. Je zal zien dat er soms een verschil van 30 procent in de offertes kan zitten. Het is dus slim om meerdere offertes op te vragen bij meerdere ongediertebestrijders. Ook kun je de kwaliteit en de garanties gaan vergelijken met elkaar. Iets wat natuurlijk ook van belang is.

Zilvervisjes herkennen
Om de zilvervisjes te bestrijden is het natuurlijk belangrijk om deze te herkennen. Zilvervisjes herkennen kun je door op een aantal zaken te letten.
Hoe herken je zilvervisjes?

Zilvervisjes herken je aan de volgende zaken:

  Ze zijn mooi egaal zilvergrijs qua kleur
  Ze zijn 7 tot 12 millimeter lang
  Ze hebben een aantal draadvormige antennes
  Ze hebben drie paar geelbruine poten
  Het lichaam heeft fijne schubben
  Op het achterlijf zitten drie staartdraden
  Ze hebben nauwelijks haren

Hoe kun je van de zilvervisjes afkomen?
Het is na het herkennen natuurlijk belangrijk om te weten hoe je jezelf kunt verlossen van de zilvervisjes. Je kunt dit doen door zelf actie te ondernemen. Ook is het mogelijk om een ongediertebestrijder in te schakelen. Het slimste is het natuurlijk om een professional in te schakelen. Hij weet direct hoe hij moet starten, waar ze zitten en welk bestrijdingsmiddel het beste is om te gebruiken.