Als je last hebt van woelratten dan is het belangrijk om ze te verdelgen, te bestrijden of te verdrijven. Indien je denkt, dat je last hebt van woelratten dan is het belangrijk om direct een ongedierte bestrijder in je regio te benaderen. Het kan gaan om een droge woelrat, maar ook om een natte woelrat. De woelrat is vooral erg schadelijk voor vruchtbomen tussen de twee en de vier jaar oud. Pengewassen (wortels en witlof) zorgen voor veel schade door de droge woelrat. Erg schadelijk dus voor de boeren.
De woelrat
Een woelrat wordt rond de twee jaar oud. Een woelrat doet 3 worpen per jaar, waardoor ze dus blijven bestaan. Het is vaak een combinatie van methodes om de woelrat op de juiste manier te bestrijden. Zo is het mogelijk om met fosfor waterstoftabletten te werken of met klemmen.
Effectief de woelratten bestrijden
De woelrat is het beste te bestrijden en te verjagen met de hulp van klemmen. Veel woelratspecialisten maken hier gebruik van. Een nadeel is dat bij klemmen de kans op herbevolking toeneemt. De bestaande gangen worden dan namelijk gewoon overgenomen door een andere woelrat (of meerdere eigenlijk).
Een groter gebied kun je het beste bestrijden met fosforwaterstof. Het is gemakkelijker. Het is wel giftig en kan daarom niet overal gebruikt worden. Het mag ook alleen gebruikt worden door een gediplomeerde bestrijder.
De kosten?
Natuurlijk is het goed om vooraf een goed beeld van de kosten te hebben. Het is goed om daarom meerdere offertes op te vragen bij verschillende bestrijders. Op die manier krijg je een snel beeld van de kosten van het inschakelen van een goede woelrat bestrijder.