Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Het is daarom slim om ook wanneer je geen acuut ongedierte probleem hebt een ongediertebestrijder in te schakelen. Een ongediertebestrijder zal je helpen om preventief maatregelen te treffen om ongedierte te voorkomen.

Hoe kun je ongedierte voorkomen?

Als je een ronde langs je woning maakt en door je tuin loopt dan kun je verschillende maatregelen treffen om ongedierte te voorkomen. Denk hierbij aan het goed afsluiten van een composthoop. Het is ook goed om geen etensresten of vogelvoer rond te laten slingeren bij je huis. Haal vogelvoer altijd weer binnen. Ook kun je kijken of er gaten, scheuren of kieren in je woning zijn waardoor ongedierte naar binnen kan komen. Bijen en wespen bouwen graag hun nesten op een droge zolder en kunnen door de kleinste gaatjes naar binnen komen. Daarnaast is het slim om ook te zorgen dat je niet teveel vochtige plekken hebt rondom je huis. Ongedierte, zoals pissebedden en kakkerlakken houden hier van.

Wat kost een consult om ongedierte te voorkomen?

Het is natuurlijk logisch dat je de kosten wilt weten van het voorkomen van ongedierte. Het is echter beter om te kijken wat een goed consult je gaat opleveren. Ten eerste een hoop frustratie van de ongedierte overlast! En daarnaast ook dat je op een later tijdstip niet halsoverkop iemand moet inhuren. Het is dus slim om het ongedierte voor te zijn om zo een ongedierte vrije omgeving te hebben. Vaak is een consult verrassend betaalbaar. Ook heb je bij een mogelijke overlast (mocht het ondanks je preventieve maatregelen toch mis gaan) een goed contact met de ongediertebestrijder.