Vlooien zijn donkerkleurige, springende en kleine insecten die ervoor zorgen dat het leven van dieren en mensen erg kunnen verzuren. Een vlooi leeft van het bloed van de mens of van het dier. De bijten zorgen voor een irritatie om pijn en jeuk te krijgen en waardoor men volop last krijgt van de vlooien.

Hoe herken je de vlooien?
Een vlooienbeet is snel te herkennen, doordat je hond of kat volop aan het krabben of bijten is. Het is belangrijk om vlooien direct en snel te bestrijden. Er zijn verschillende soorten vlooien. Doordat de vlo in een korte tijd veel eitjes kan leggen kan er snel een plaag ontstaan. Het is dan zo dat er opeens overal vlooien voorkomen. Ze gaan in de meubels zitten en ook in de vloerbedekking. Daarna zullen ze de sprong naar jezelf gaan maken en ook jij krijgt er dan last van.

Hoe bestrijd je de vlooien?
Bestrijd de vlooien door de matten en kleden op een temperatuur van minimaal 60 graden Celsius te wassen en ook door ze goed uit te kloppen en in de zon te hangen. Daarnaast is het ook belangrijk om de zaak goed te stofzuigen en om onder de plinten en de naden alles weg te halen. Natuurlijk moet je ook goed de plek schoonmaken waar de hond slaapt en leeft.

De kosten van het bestrijden van de vlooien!
Het is belangrijk om een goede ongediertebestrijder in te schakelen welke ook een specialisatie heeft op het gebied van vlooien. Neem contact op met meerdere ongediertebestrijders om daarna te kiezen voor een partij welke je kan verlossen van de vlooien en al het ongedierte.