Het is belangrijk om bij ongedierte direct over te gaan tot ongediertebestrijding. Om de tijd tussen aanwezigheid van ongedierte en de bestrijding zo kort mogelijk te houden is het belangrijk om ongediertebestrijding signalering te doen. Je moet niet wachten tot het ongedierte probleem al te groot is geworden en je hier niets meer aan kunt doen. Schakel direct over tot de ongediertebestrijding als het er pas is en smoor het in de kiem. Wanneer de aanwezigheid van ongedierte te groot is geworden dan is het moeilijker om zelf het ongedierte nog te bestrijden. Ook een ongediertebestrijder zal meer tijd nodig hebben. Hierdoor wordt de ongediertebestrijding een stuk duurder.

De ongediertebestrijding signalering

Hoe kun je snel en goed ongedierte signaleren? Een signaal voor ratten en muizen zijn natuurlijk hun ontlasting. Kruipende insecten als kakkerlakken kun je met een lijmval signaleren. Ook zijn er speciale lampen om andere insecten te signaleren.

Het belangrijkste is gewoon dat je een oplettend oog hebt en weet hoe je de verschillende ongedierte kunt signaleren en herkennen. Het is goed hier ook de juiste hulpmiddelen bij te gebruiken als lokdozen en andere attributen.

Hulp bij de ongediertebestrijding signalering

Het is goed om samen met een ongediertebestrijder een plan te maken om het ongedierte te signaleren en te bestrijden. Maak samen een preventief plan om te zorgen dat je een schone en frisse leefomgeving hebt. Zo kun je nog meer genieten van je eigen woning. En dat is natuurlijk wel van groot belang. Of niet?! Een tip is om ook een logboek bij te houden, zodat je kunt zien of het ook weggaat en of er specifieke tijden van het jaar zijn wanneer de overlast toeneemt.