Mollen werken erg hard en zijn dieren welke altijd onder de grond leven. Ondanks het harde werken waardeert niet iedereen hun harde werk. Zeker als je een mooi gazon hebt is het niet leuk om mollen te hebben. Mollen bestrijden is van belang wanneer je er last van krijgt. Het is mogelijk om dit zelf te gaan doen, maar natuurlijk kun je ook een bedrijf inschakelen om de mollen te bestrijden. Mollen bestrijden is een vak apart. Zeker als je het zelf doet en alsnog molshopen ziet verschijnen weet je dat het iets is wat een specialist veel beter kan doen.

Hoe kun je mollen bestrijden?
Het bestrijden, het verjagen of het verdrijven van mollen kan niet altijd met eenzelfde maatregel uitgevoerd worden. Er zijn verschillende manieren om mollen weg te jagen, te bestrijden of te verdrijven. Mollenklemmen in een speeltuin of een recreatiegebied zetten is bijvoorbeeld geen slimme zet. Het is gevaarlijk voor de kinderen en mensen in de omgeving hiervan. Ook wordt er gebruik gemaakt van waterstoftabletten om mollen te bestrijden om de dieren te bestrijden. Het is niet voor iedere situatie geschikt.

De meest effectieve manier om mollen te bestrijden
Het effectief bestrijden van mollen gebeurt met klemmen. De meesten mollenspecialisten gebruiken klemmen om mollen te vangen. Het is een positieve manier van werken voor het milieu. Bij een groter gebied wordt er vaak gebruik gemaakt van fosforwaterstofgas. Alleen gediplomeerde mensen mogen van deze laatste manier gebruik maken.

Wat zijn de kosten?
Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende mollenspecialisten om zo een goed beeld van de mogelijkheden en de prijzen te krijgen.