Om ratten goed te kunnen bestrijden, is het belangrijk om te weten welke soorten ratten er zijn. Ratten zijn zoogdieren en horen bij de knaagdieren. De bekendste ratten zijn de bruine en de zwarte rat. Maar ook de muskusrat en de woelrat komen regelmatig voor in Nederland. Het kan ook zijn dat wanneer je in het buitengebied woont, de ratten in je tuin aanwezig zijn. Vaak herken je het aan restjes eten die je ziet liggen, de ontlasting van de ratten of de gangen die zijn gemaakt. Het zijn geen grote gangen, maar ze kunnen door kleinere openingen. Ze hebben vaak meerdere ingangen en daar onder zit het hol waar ze meerdere keren per jaar jongen krijgen. Als ratten niet worden bestreden, dan heb je binnen korte tijd een echte plaag in je tuin.

Verschillende soorten ratten herkennen
Er zijn duidelijke verschillen tussen muizen en ratten. Sommige mensen zien de verschillen niet. Ratten zijn om te beginnen groter dan ratten. Maar ratten zijn ook intelligenter en brutaler dan muizen. De bruine rat heeft een grijsbruine kleur en een lichte buik. Hij heeft ook een relatief korte staart. De zwarte rat heeft een blauwgrijze tot zwarte vacht en is slank, heeft een spitse snuit en grote oren. Dan zijn er nog de muskusratten en deze zijn de grootste ratten die in Nederland voorkomen. De woelrat is er ook nog en deze is grijsbruin tot zwart van kleur. Het zijn echte knagers.

Offertes ratten bestrijden
Het bestrijden van ratten gaat niet vanzelf. De ongediertebestrijding kan voor jou de ratten komen bestrijden. De kosten voor het bestrijden van de ratten kunnen voorafgaand op worden gevraagd. Door offertes aan te vragen weet je waar je aan toe bent en kun je bekijken welk bedrijf je het snelste en goedkoopste van dienst kan zijn. Rattenplagen moeten bestreden worden en de ongediertebestrijding kan dat voor je doen.