Een kat is een lief en schattig beestje wat tegen je aan komt brommen voor aandacht. Het is een lief diertje en ook mooi. Tenminste dat is de algemene mening voor velen. Er zijn echter ook andere mensen. Mensen die niet van katten houden. Het is voor hun belangrijk om de katten juist weg te jagen. Vooral uit hun tuin. Het is belangrijk voor ze om de vogeltjes te blijven zien en om te ontdekken hoe ze zonder katten kunnen leven. Ook de kuiltjes die de katten graven worden niet door iedereen gewaardeerd. Om nog maar te zwijgen over de ontlasting en het gejank van de katten. Als jij een van deze mensen bent dan moet je katten weren uit je tuin. Maar hoe?
Hoe kun je katten weren?
Natuurlijk kun je met water gaan gooien of ze wegjagen met je bezem. Of ze echter ook daadwerkelijk wegblijven is nog maar de vraag. Als je ook van planten houdt dan kun je ook voor een andere manier kiezen. Het is dan mogelijk om te kiezen voor een specifieke plant in je tuin. Planten kunnen de tuin bedekken, zodat de kat er geen kuiltjes kan graven. Je kunt ook voor specifieke planten kiezen, zoals:
Nepeta cataria (wild kattenkruid)
• De Teucrium marum (de gamander)
• Het (sier)haver of een ander laag zacht gras
• De pollen Alyssum (het schildzaad)
• De Dianthus deltoides (de steenanjer)
• De Sagina (de vetmuur)
• het zogenaamde kattengras
En anders?
Kies voor een specialist om je te helpen om de katten te verjagen en te weren uit je tuin. Als je er niet van houdt dan kun je hiervoor hulp inschakelen en ervoor zorgen dat de katten uit de buurt jouw leven niet zuur maken.