Een kakkerlak heeft een lichtbruine kleur. De kakkerlak heeft twee zwarte strepen op de borst en is ongeveer anderhalve centimeter lang. De kakkervliegen kunnen trouwens ook vliegen. Dit doen ze vaak alleen bij hoge temperaturen. De leeftijd van een volwassen kakkerlak is ongeveer zes maanden.
De kakkerlak is schuw voor licht en eet eigenlijk alles. De kakkerlak kan 10 tot 40 dagen zonder voedsel leven. De kakkerlakken leven vooral in donkere, warme en ook in vochtige plaatsen met een temperatuur van 30 graden Celsius. Er zijn meerdere soorten kakkerlakken welke allemaal hun eigen kenmerk hebben. Zo is er de Amerikaanse kakkerlak, de Duitse kakkerlak, de Oosterse kakkerlak en ook de Surinaamse kakkerlak.
De kakkerlakken zorgen voor volop problemen. Ze bevuilen voedsel en dragen ook ziekten met zich mee. Ook ruiken ze niet erg fijn. Het is daarom belangrijk om de kakkerlakken te bestrijden en te verdelgen. Kieren en naden moeten afgedicht worden nadat de kakkerlakken zijn verdreven om ze ook weg te houden.
Zelf doen of laten doen?
Als je last hebt van kakkerlakken dan is het belangrijk om hier zo snel als mogelijk vanaf te komen. Het is belangrijk om de kakkerlakken te verdrijven uit je woning. Kies ervoor om dit op een goede manier te doen. Het advies is daarom om een specialist in te schakelen welke precies weet wat er nodig is om de kakkerlakken ook daadwerkelijk te verdrijven.
Wat zijn de kosten?
Natuurlijk zullen de kosten ook meespelen in de afweging om het zelf te gaan doen of om het uit te laten voeren. Om hier snel en gemakkelijk achter te komen kun je bij meerdere kakkerlak bestrijders een offerte opvragen. Hierdoor is het mogelijk om snel een goed inzicht te krijgen in de kosten en de mogelijkheden van een specialistisch bedrijf. Vervolgens kun je het vergelijken met de kwaliteit welke je zelf kunt leveren en de kosten welke het zelf verjagen van de kakkerlakken met zich meebrengt.