Hout zie je in alle woningen en huizen. Hout is een zeer duurzaam bouwmateriaal wat je goed moet beschermen. Als je het hout niet goed beschermd dan kan het door onder andere houtworm aangetast worden. Het is belangrijk om de houtworm weg te houden van het hout in je woning. En mocht de houtworm toch opdagen, dan is het goed om ongediertebestrijding houtworm in te schakelen. Het is belangrijk om de constructie van je huis te beschermen tegen houtworm. Een goede ongediertebestrijder kan je hier uitstekend bij helpen.

Ga je jouw huis verbouwen?

Als je jouw huis wilt gaan verbouwen of renoveren of gaat verhuizen dan is het goed om te controleren of er houtwormen in de woning zijn. Je kunt op zo’n moment vaak gemakkelijker de inspectie uitvoeren of uit laten voeren. Mocht het nodig zijn dan kan je de ongediertebestrijding houtworm inschakelen en ervoor zorgen dat de houtworm uit je huis geweerd wordt.

Waar tref je de houtworm het meeste aan?

Het ligt natuurlijk voor de hand dat je de houtworm aantreft bij het hout in je huis. Houtworm zal je echter het snelste zien in de kruipruimtes en bij de balken in de zolder. Het is dus goed om deze jaarlijks te controleren op houtworm. De houtworm kan je een grote schade toebrengen. Financieel kan de houtworm je een grote strop opleveren. Ook zal de houtworm je de nodige hoofdpijn op kunnen leveren.

Houtworm gevaren
Hoewel een houtworm erg onschuldig lijkt is hij dat niet. Het is een groot gevaar voor de veiligheid. Als de houtworm namelijk de balken begint aan te vreten en hier gaten maakt wordt de hele constructie slecht. Het is dus belangrijk om te voorkomen, dat de houtworm grip krijgt op de balken in een huis. Het is dan namelijk mogelijk dat op termijn het hele dak instort. Dit is natuurlijk een groot gevaar voor de bewoners en omstanders.

Voorkom houtworm!
Het beste is het om de woning preventief te behandelen om zo houtwormen te voorkomen. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de houtworm snel gedetecteerd wordt. Een inspectie ieder jaar is daarom aan te bevelen. Het is dan mogelijk om snel te handelen. Je voorkomt dan dat het hele dak gaat instorten. Wel zo fijn!

De kosten?
Als je de houtworm wilt laten weghalen of wanneer je een houtworm inspectie wilt laten uitvoeren is het slim om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Hierdoor is het mogelijk om een goed beeld van de kosten en van de mogelijkheden te krijgen.  

Het is mogelijk om de houtworm te bestrijden door alleen het hout zonder de verf of de laklaag te behandelen. Je bestrijdt het aangetaste hout door het te bespuiten of het te bestrijken met houtworm bestrijdingsmiddelen. Denk hierbij aan perfacs of perwood. Het is goed om een paar boorgangen vrij te maken om zo de houtworm te kunnen verwijderen. Het hout kun je ook behandelen met een spuit (gloria) en een grove druppel onder lage druk behandelen.

Al aangetast hout?
Als het hout al is aangetast is het belangrijk om snel te handelen. Houten meubelen, gereedschap of objecten moeten snel behandeld worden. Je kunt dit met houtworm bestrijdingsmiddelen doen, maar ook het in de vriezer leggen met een temperatuur van min 20 graden Celsius. De balken of een kap van je huis bevriezen is natuurlijk geen optie. Het is hier belangrijk om de boorgangen goed schoon te maken. Hierna spuit je het in met het bestrijdingsmiddel. Als je het goed doet dan heb je er voor een lange tijd geen last meer van.

Het houtworm bestrijdingsmiddel
Een goed houtworm bestrijdingsmiddel is perfacs of perwood. Het is ook mogelijk om bij een grote oppervlakte de gloria spuit te gebruiken. Het aangetaste hout wordt dan geïnjecteerd. Het heeft zo een diepe en sterke werking. De houtwormen zal je voor een lange tijd niet meer in je huis zien.

Let op een aantal zaken
Het is belangrijk om op te letten met het houtworm bestrijdingsmiddel. Let op de volgende punten:
• Zorg dat het niet in aanraking met je huid komt
• Het is giftig voor levende organismen als het in het water komt
• Het kan longschade veroorzaken als je je verslikt
• Het is niet goed om het bloot te stellen aan een droge of een gebarsten huid
• Je moet het niet roken tijdens het gebruik
• De stof en de verpakking moet je als chemisch afval afvoeren.

Houtworm bestrijder inschakelen
Als je last hebt van houtwormen dan is het zaak om hier snel wat aan te doen. Hoe langer je wacht, hoe meer schade ze immers zullen aanbrengen. Het is belangrijk en goed om snel te handelen. Kijk naar de opties om een goede houtworm bestrijder in te schakelen en te vinden.

Hoe vind je een goede houtworm bestrijder?
Er zijn verschillende mogelijkheden om een goede houtworm bestrijder te vinden. Ten eerste kun je jouw kennissen, vrienden en familie vragen naar een goede bestrijder van houtwormen. Ook is het mogelijk om de oude gouden gids erbij te pakken of de digitale versie hiervan. Google en Yahoo kunnen je ook helpen om een houtworm bestrijder te vinden. Daarnaast is het op het internet ook mogelijk om in een handomdraai meerdere offertes op te vragen van en houtworm bestrijder. Het maakt het leven gemakkelijk en helpt je om meer informatie te krijgen. Informatie over de kwaliteit van de houtworm bestrijder en ook van de prijzen welke er gehanteerd worden.

Snel handelen!
Kijk naar de kwaliteit, referenties en de garanties welke je krijgt van de houtworm bestrijder welke je wilt inschakelen. Vervolgens is het belangrijk om pas te gaan kijken naar de kosten. Tenminste als je ook zeker weet dat ze je snel kunnen komen helpen.
Een houtworm bestrijder inschakelen moet snel en goed gebeuren!