Ganzen komen in heel Nederland voor en ze planten zich ook snel voort. Ze behoren bij de familie van de Anser en de Branta. Ganzen leven in grote groepen en je ziet ze veel in woonwijken en parken. Ze kunnen hier voor veel overlast verzorgen door onder andere hun poep, maar ook door hun agressieve gedrag om zichzelf te verdedigen. Mensen kunnen ganzen ook het leven zuur maken, waardoor ze zich gaan verdedigen. Daarnaast kunnen ganzen verwachten dat de mensen eten bij zich hebben, wat niet het geval is altijd. Ganzen kunnen tevens veel geluid maken en produceren. Hierdoor wil je soms ganzen weren.
Hoe verjaag je de ganzen en hoe ga je ganzen weren?
Het verjagen van ganzen en weren van ganzen is een ware klus. Het mag ook alleen volgens de juiste regels gebeuren. Het is belangrijk om niet zomaar in het wilde weg de ganzen te gaan verjagen. Jaag ze op de juiste manier weg en doe dit in overleg met de juiste instanties. Het is ook slim om een bedrijf in te schakelen om de ganzen te laten verjagen. Hierdoor is het mogelijk om het direct goed te doen en op de juiste manier. Wel zo fijn!
De juiste oplossing
Een expert om ganzen te verjagen en te weren kent de juiste werkwijzen en weet ook wat er allemaal wel en niet mag. Ook kent hij (of zij) meerdere preventieve maatregelen om de ganzen te verjagen en te weren. Er kan daardoor een hele trukendoos aan mogelijkheden opengetrokken te worden om in het doel te slagen om de overlast van de ganzen te verminderen.