Een loodgieter inhuren doe je natuurlijk zonder te weten wat de kosten zijn. Het is goed om te ontdekken wat een loodgieter uurloon is. Zo heb je een beter beeld van de loodgieter kosten als je weet hoe lang een loodgieter over een klus mag doen. Daar ligt hem echter het euvel. Vaak zal het moeilijk zijn voor jou om precies en ook goed in te schatten hoe lang een loodgieter over de klus zal gaan doen. Misschien is er in jouw woning wel net iets compleet anders dan in een andere woning. Of misschien heb jij nog een hele oude afvoer voor je riolering? En wat als er net iets kapot gaat bij het vervangen, wat eigenlijk al lang kapot had moeten zijn? Het is beter om niet op basis van het loodgieter uurloon te kijken wat de totale loodgieter kosten zijn, maar door een goede offerte op te vragen bij meerdere loodgieters. Hierna kun je de beste offerte selecteren. Let hier niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het werk wat de loodgieter zal leveren.

Wat is het loodgieter uurloon?

Om je niet in nieuwsgierigheid te laten hangen vertellen we je graag dat het loodgieter uurloon tussen de 40 en de 70 euro per uur ligt. Reken echter ook op andere kosten als de voorrijkosten van de loodgieter en eventuele kosten voor onderdelen.

Wees slim!

Zoals al aangegeven is het goed om bij meerdere loodgieters een offerte op te vragen. Kies hieruit een loodgieter welke is aangesloten bij een branchevereniging of keurmerk. Zo weet je dat je kwaliteit mag verwachten van het werk. En natuurlijk kun je dan ook op de prijs letten.