Als je een loodgieter inschakelen wilt dan is het natuurlijk goed om de loodgieter prijzen te kennen. Het is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden welke je wilt laten uitvoeren of je wel of geen offerte wilt gaan opvragen. Bij een lekkage of verstopping wil je natuurlijk graag direct iemand inschakelen en zijn de kosten op dat moment iets minder belangrijk. Echter als het gaat om het plaatsen van sanitair, een verwarmingsinstallatie of bijvoorbeeld waterleidingen dan heb je natuurlijk meer tijd. Het is dan verstandig om bij meerdere partijen een offerte op te vragen.

Hoe kies je de juiste loodgieter? Kies je voor de laagste loodgieter tarieven?

Het is goed om bij meerdere partijen een offerte op te vragen. De vraag hierna is echter voor welke van deze partijen je moet gaan kiezen. Het is goed om niet alleen op de prijzen van de loodgieter te letten. Kijk ook naar de keurmerken waarbij de loodgieter is aangesloten of de branche organisaties. Het is goed om ook te informeren naar de garanties op het werk. Het is hierdoor mogelijk om een betere keuze te maken uit alle offertes. Hierdoor kun je een loodgieter kiezen welke naast een eerlijke prijs ook een goede kwaliteit levert.

Wat zijn de loodgieter tarieven in het algemeen?

Het is afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en ook de complexiteit waarop de loodgieter prijzen gebaseerd worden. In de regel ligt het uurtarief van een loodgieter rond de 35 euro tot 50 euro. Het is echter verstandig om een offerte op te vragen voor de exacte prijs voor het laten uitvoeren van jouw werkzaamheden.