Als je iemand nodig hebt voor het onderhouden van waterleidingen, sanitair, verwarmingsinstallaties of de riolering dan ga je naar een loodgieter. Er zijn tegenwoordig helaas niet voldoende loodgieters om alle werkzaamheden te doen. Het betekent niet direct dat je geen hulp krijgt als je een leiding hebt die is gesprongen, maar dat er wel wat meer loodgieters zouden mogen zijn. Natuurlijk heeft dat ook zo zijn effect op de loodgieter prijzen. Werk altijd samen met een loodgieter die is aangesloten bij de UNETO-VNI organisatie. Je weet dan dat je een vakbekwame loodgieter in huis haalt.

Wat zijn de loodgieter prijzen?

De loodgieter prijzen hangen sterk af van de werkzaamheden welke gedaan moeten worden en ook hoe lang de loodgieter moet reizen. Een loodgieter zal in de regel een tarief rekenen van 40 tot 70 euro. Als je bij een kleinere zelfstandige loodgieter bent dan zal je vaak een lagere rekening krijgen. Naast de loodgieter prijzen zijn er natuurlijk ook de kosten voor het materiaal en rekenen de meeste loodgieters reiskosten of voorrijkosten. Het is beter om, bij niet spoedeisende klussen, vooraf een offerte op te vragen bij meerdere loodgieters. Zo krijg je een goed beeld van op welke prijzen je mag rekenen. Ook weet je vooraf exact waar je aan toe bent en zijn er geen verrassingen achteraf.

Een spoedklus?

Bij een spoedklus zal een loodgieter vaak een andere loodgieter prijzen rekenen. Hij moet immers op stel en sprong naar je toe komen om je te helpen. De loodgieter zal ook voorrijkosten rekenen en eventueel een toeslag voor het tijdstip van wanneer je hem belt. Eigenlijk spreekt dit voor zich. De loodgieter prijzen zijn bij een spoedklus dus anders da wanneer je vooraf een offerte opvraagt.