Als je graag loodgieter wilt worden dan zal je natuurlijk voor de opleiding loodgieter gaan kiezen. Je kunt dan het water aansluiten, de riolering regelen en ook een cv installatie plaatsen bij mensen. Het is heerlijk om met alle leidingen, verbindingsstukken, soldeerapparaten en afvoersystemen aan de slag te gaan. Je kunt tal van verschillende opleidingen gaan volgen om een loodgieter te worden. Wacht niet langer en kies voor een mooie baan als loodgieter, nadat je de loodgieter opleiding hebt afgerond. Je kunt trouwens ook gaan werken en leren om de juiste balans tussen theorie en praktijk te krijgen.

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter bestudeert werktekeningen, productinformatie, specificatie en voorschriften om zo de werkzaamheden goed uit te voeren. Ook selecteert hij het juiste gereedschap om hierbij te gebruiken. Daarnaast bepaalt de loodgieter waar de leidingen komen te lopen en hoe ze het beste aangesloten kunnen worden. De loodgieter zal de leidingen verbinden, afsnijden, ombuigen en op maat maken met behulp van de machines die hij tot zijn beschikking heeft. Ook zal de loodgieter het onderhoud en de reparaties doen van deze leidingen. Daarnaast zorgt hij voor het aansluiten van de riolering en ook de centrale verwarming.

Wat mag je van de loodgieter opleiding verwachten?

Bij de loodgieter opleiding krijg je vooral les in installatietechnieken. Je leert hoe je de centrale verwarming moet aansluiten en ook op de juiste manier moet inregelen. Je leert ook hoe je mensen kunt helpen om energie te besparen. Daarnaast leer je hoe je waterleidingen kunt aansluiten en de riolering moet inregelen. Wacht niet langer en start met de loodgieter opleiding om alle fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.