Als je een loodgieter gaat inhuren dan vraag je je misschien af of er ook loodgieter nadelen zijn. Zijn er ook nadelen om een loodgieter in te huren? Er zij een aantal redenen om in ieder geval geen zelfstandige zonder personeel als loodgieter in te huren. Enkele van deze redenen zullen we hieronder met je gaan bespreken. Hoewel de prijs vaak lager is kunnen er wel nadelen kleven aan het inhuren van een zelfstandige zonder personeel als loodgieter.

Loodgieter nadelen: een zzp-er kan ziek worden

Een van de loodgieter nadelen is als je een zzp-er inhuurt dat hij ziek kan worden. Als de zzp-er ziek wordt dan blijft het werk bij jou liggen en kun je niet verder. Een zzp-er kan een burnout krijgen of een zwaar ongeval. Hierdoor kan hij de klus niet afmaken bij jou en moet je een andere loodgieter gaan inschakelen. Kies je een loodgieter van een groot bedrijf dan kun je een collega verwachten om de klus af te maken.

Loodgieter nadelen: de bereikbaarheid

Aangezien een loodgieter alleen de klus moet klaren zal hij niet altijd goed bereikbaar zijn. En als hij dat wel is dan neemt hij bij jou waarschijnlijk iedere keer de telefoon op om zaken te bespreken, waar jij niets voor koopt. Je kunt beter zaken doen met een loodgietersbedrijf waar een secretaresse de telefoon opneemt.

Loodgieter nadelen: niet ondernemend

Vaak ontdekt een zzp-er pas te laat dat er meer op zijn pad komt dan alleen zijn werk doen. Doordat de zzp-er moet jongleren met nieuwe zaken, leidt zijn vakmanschap hieronder. Het werk wordt minder goed gedaan, aangezien zijn hoofd steeds bij de administratie of andere zaken is. Ook kan hij zijn agenda misschien minder goed managen of heeft hij teveel klussen aangenomen om te doen. Hierdoor krijg je niet de kwaliteit die je verwacht van een goede loodgieter.