Als je een loodgieter gaat inhuren dan wil je natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. Je wilt niet achteraf voor een verrassing komen te staan als hij je de rekening geeft. Het klinkt erg logisch. Het beste is om vooraf een offerte op te vragen om de loodgieter kosten goed in beeld te hebben. Het is zelfs slim om meerdere offertes op te vragen van verschillende loodgieters. Zo kun je immers de beste offerte selecteren voor de klus.

Wat zijn de loodgieter kosten?

De loodgieter kosten bestaan uit drie onderdelen. Ten eerste zijn er de reiskosten of voorrijkosten. Daarnaast zijn er de kosten voor het materiaal wat er gebruikt wordt. En daarnaast zijn er nog de kosten voor het uurloon. Het uurloon van een loodgieter varieert van 40 tot 70 euro per uur. Het ligt vaak aan de klus en de expertise die nodig is hoe hoog het uurloon is. Informeer vooraf naar alle verschillende kosten. Informeer ook bij verschillende loodgieters en vraag om een specificatie hoe de kosten zijn opgebouwd.

De exacte loodgieter kosten

Het hangt sterk af van de werkzaamheden welke de loodgieter moet uitvoeren hoe hoog de totale loodgieter kosten zijn. Een klein buisje onder de afvoer plaatsen zal uiteindelijk goedkoper zijn dan een complete centrale verwarming installatie aan laten leggen. Vraag gewoon meerdere offertes aan om dan een goede keuze te maken voor de juiste loodgieter. Je zult dan vakwerk krijgen voor een eerlijke prijs. En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat.