Er zijn verschillende redenen om voor nieuw glas in je ramen te kiezen. Soms is het simpelweg omdat het oude glas kapot is, dat je voor nieuw glas gaat kiezen. Het is echter ook mogelijk om voor nieuw glas te kiezen om andere redenen. Zo kan enkel glas voor dubbel glas vervangen worden. Door de beter isolerende werking is het mogelijk om geld te besparen op de stookkosten en de investering in nieuw glas terug te verdienen.

Wat zijn de kosten van nieuw glas?

Natuurlijk willen we graag weten wat nieuw glas nu eigenlijk niet kost. Het is verschillend per soort glas wat de kosten zijn. Dubbel glas is duurder dan enkel glas. Ook zijn er verschillende gradaties in het dubbele glas en is er zelfs driedubbelglas. Door de mogelijkheden te bekijken is het mogelijk om het juiste glas voor de juiste prijs aan te schaffen.

Wie gaat het nieuwe glas plaatsen?

Als je nieuw glas hebt gekocht dan kun je een glaszetter inhuren om het nieuwe glas te plaatsen in je woning. Een glaszetter geeft garantie op zijn werk en zorgt voor vakwerk. De garantie op het werk van een glaszetter is vaak 10 jaar lang. Het is een van de redenen om daarom niet zelf het glas te plaatsen, maar om het te laten doen door een glaszetter. Vakmanschap is meesterschap zeggen ze weleens.

Kies jij ook voor nieuw glas?

Door verschillende offertes van nieuw glas en het laten plaatsen van nieuw glas op te vragen is het mogelijk om te ontdekken welke prijzen er gelden. Je kunt kiezen voor de juiste soort glas en ook voor de juiste glaszetter welke het glas voor de juiste prijs bij je komt plaatsen.