Als je een glaszetter inhuren wilt dan is het natuurlijk goed om op de glaszetter prijzen te letten. De kosten moeten immers wel betaald worden en je wilt geen onaangename verrassing krijgen. Het is goed om te weten dat het tarief van een glaszetter rond de 40 euro tot 50 euro per uur is. Soms is het ook mogelijk om een prijs per vierkante meter geplaatst glas af te spreken. Als je een glaszetter inhuren gaat is het slim om hier afspraken over te maken.

Waarom een glaszetter inhuren?

Misschien ben je zelf handig en weet je ook wel hoe je een ruit moet plaatsen. Dan nog is het slimmer om een glaszetter in te huren om zo zeker te weten dat het werk goed gedaan wordt. Ook krijg je een garantie op het werk van een glaszetter tot 10 jaar. Mocht er onverhoopt iets niet goed zijn gegaan bij het plaatsen dan wordt de ruit vervangen en worden ook de kosten van het plaatsen vergoedt. Het is goed om de garantievoorwaarden hierop na te slaan. Het is echter een goede reden om het werk door een vakman uit te laten voeren. Een glaszetter inhuren is dan een slimme zet.

Toch zelf de ruiten plaatsen en geen glaszetter inhuren?

Misschien besluit u om zelf de ruiten te gaan plaatsen. Op de korte termijn zal u dit geld gaan besparen. U hoeft immers geen 40 euro tot 50 euro per uur te betalen voor een glaszetter. Zelfs als u er een keer zo lang over zou doen dan een glaszetter bespaart u nog geld. Helemaal als u geen overvolle agenda heeft. Het is echter goed om na te denken over de lange termijn en hoe goed de ramen in het kozijn zullen (blijven) zitten. Natuurlijk kunt uzelf deze afweging het beste maken.