Als je hebt gekozen voor een gevelreiniging dan kom je vaak tot de ontdekking dat de voegen ook niet meer alles zijn. Soms voorspeld de gevelreiniger vooraf al dat de voegen van een slechte kwaliteit zijn en daarom vervangen moeten worden. Zeker bij het borstelen van de gevel zal er snel schade ontstaan. De oplossing is om de gevelreiniging voegen vernieuwen samen te doen. Je krijgt dan een mooie schone gevel met een geweldige voeg. Het voordeel is dat de gevel dan een nog betere bescherming heeft en alles er zeer representatief uitziet. Hierdoor is de waarde van de woning natuurlijk een stuk hoger. Het is dus slim om gevelreiniging voegen vernieuwen in een keer te doen.

Gevelreiniging voegen vernieuwen: welke voeg?

Er zijn volop verschillende soorten voegen waar je voor kunt kiezen. Zo zijn er ruw afgewerkte voegen welke niet zo arbeidsintensief zijn. De voeg ligt gelijk met de muur.
Er is ook een terug liggende voeg waar je gebruik van kunt maken. De voeg wordt dan door gestreken en ligt ongeveer 2 tot 5 millimeter terug ten opzichte van de stenen. De terug liggende voeg ziet er mooi uit. Het is een gladde afwerking en ligt achter de buitenkant van de steen. Uiteraard is deze voegmethode wat bewerkelijker.

Dan is er nog de geknipte voeg of knipvoeg. Deze voeg steekt voor de steen uit en wordt mooi afgewerkt in een hoek. Het is een bewerkelijk voeg en zorgt voor een zeer mooi resultaat.

Kies voor de juiste voegen!

Je kunt natuurlijk de hele gevel opnieuw laten invoegen. Ook kun je na de gevelreiniging kijken wat de schade is om daarna de slechte delen bij te voegen.