Als er sprake is van optrekkend vocht, dan is dat erg vervelend. Het komt vaak voor bij oudere woningen. Het kan zijn dat er verkeerde bouwtechnieken zijn toepast, waardoor nu het grondvocht in de muren trekt. Het kan dan zorgen voor schimmel, stank en vieze plekken. Dit moet gestopt worden. Het injecteren van de muren is een goede optie. Het kan ook zijn dat het injecteren van de gevel en het dak noodzakelijk zijn. Daarvoor kan dan ook een specialist langskomen en meteen een kostenspecificatie maken. Het kan namelijk goedkoper zijn wanneer je alles in een keer laat injecteren.

Werkwijze muren injecteren
De muren injecteren wordt gedaan met een gel om het optrekkende vocht tegen te kunnen houden. Er moeten dan gaten geboord worden in de binnenmuur. Het wordt gedaan net boven de vloerpas. De tussenafstand daarbij bedraagt ongeveer tien cm. De gaten die zijn gemaakt zullen dan op worden gevuld met een vochtwerende gel. Het belangrijkste is dat de voordelen snel zichtbaar en voelbaar zijn. Dit is dan ook de reden dat veel mensen eerst iemand laten komen om te bekijken wat de voordelen bij je woning kunnen zijn. Goed laten informeren en adviseren is van belang, ook over de kosten.

Prijzen muren injecteren opvragen
Wordt het tijd om de muren te injecteren, de gevel of het dak, dan is het aan te raden om eerst de prijzen op te vragen. De prijzen van het muren injecteren kunnen sterk variëren. Het ligt er aan hoeveel muren er vochtig zijn, of je het werk (deels) zelf uit gaat voeren of laat doen en ook hangt het er vanaf of dat er hoogteverschil is tussen de muren. Er zijn dus meerdere factoren van invloed op de prijs van het injecteren van de muren. Laat je hierover goed informeren en maak pas dan je keuze.