Als je een gevelreiniger wilt gaan inzetten dan is het goed om te weten wat de gevelreiniging kosten zijn. Door een goed beeld van de kosten te hebben kun je immers veel beter afwegen of je de gevel wel of niet wilt laten reinigen. Ook kun je dan overwegen welke manier je gaat kiezen. Graag zetten we de mogelijkheden en de kosten uiteen voor je in dit artikel.

De verschillende soorten gevelreiniging en de gevelreiniging kosten

Er zijn een drietal soorten gevelreiniging waar veel voor wordt gekozen. Ten eerste is er de gevelreiniging met een hogedrukspuit. Dit kan met heet water gebeuren of met koud water. De kosten hiervan zijn ongeveer 7 euro per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de oppervlakte van de gevel. Het is een manier om de gevel van licht vuil te verlossen.

Daarnaast kun je wat hardnekkiger vuil ook laten weghalen met een chemische gevelreiniging. De kosten van een chemische gevelreiniging zijn ongeveer 15 tot 20 euro per vierkante meter. Het is goed om te ontdekken welke verschillende mogelijkheden er zijn om de gevel goed schoon te krijgen.
Een andere manier om de gevel schoon te maken en te reinigen is door te kiezen voor zandstralen. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten of de ondergrond hiervoor geschikt is. De kosten hiervan zijn ongeveer 15 euro tot 20 euro per vierkante meter. Het kan van klus tot klus verschillen.

Een laatste touch!

Natuurlijk is het goed om ook te letten op de lange termijn. Door de gevel ook te impregneren bescherm je deze voor meerdere jaren om minder gemakkelijk vuil en vocht op te nemen. Hierdoor zal
je nog langer de vruchten plukken van een gevelreiniging.