Als je de gevel mooi schoongemaakt hebt dan is het verstandig om de gevel ook te impregneren. Je kunt de gevel impregneren om deze te beschermen tegen het weer en vocht. Door een gevel te impregneren maak je hem vocht afstotend. Dit is zeer goed. Zeker bij een stenen muur. Je zorgt ervoor dat er geen vocht in je woning kan komen. Het leefklimaat blijft dan een stuk beter in je woning. Daarnaast bescherm je de gevel tegen vocht en zal deze een veel langer leven kennen.

Wat is impregneren?

Impregneren doe je door de muren te behandelen en ze waterafstotend te maken. Het impregneren gebeurt aan de oppervlakte, maar ook met een dieptebehandeling. Het materiaal trekt via de poriën door in de stenen om op ieder niveau te zorgen dat de stenen waterafstotend worden. Op die manier krijg je een optimale bescherming tegen vocht.

Wat kost het impregneren?

Het impregneren van een gevel hoeft niet kostbaar te zijn. Zeker als je het in combinatie doet met een gevelreiniging kun je voor een geringe meerprijs de gevel laten impregneren. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Overleg met een gevelreiniger wat er allemaal kan en hoe je ook een mooie sterke gevel kunt houden. Zeker na een gevelreiniging is het verstandig om de gevel goed te impregneren. Als je een offerte aanvraagt voor een gevelreiniging dan kun je dit als extra optie opnemen. Natuurlijk kun je ook los van alles een offerte opvragen bij een gevelreiniger voor het impregneren van je gevel.