Het is natuurlijk mooi om een mooie schone gevel te hebben. Het is echter niet de bedoeling dat dit ten koste van het milieu gaat. Het is belangrijk om de gevelreiniging en het milieu in balans te houden. Denk hierbij aan het beperken van de geluidsoverlast, stofoverlast en ook de afvoer van de afvalstoffen. Zeker bij een chemische reiniging is het belangrijk om de zuren basen en het afval weer op te vangen, zodat het niet in het riool terecht komt of in het milieu. Er zijn zelfs regels opgesteld door de overheid voor gevelreinigingsbedrijven als ze een pand renoveren of reinigen.

Gevelreiniging en het milieu: vervuild water en afvalstoffen

Als je de gevel gaat reinigen dan komt er natuurlijk afval vrij wat op de muur zat. Ook gebruik je reinigingsmiddelen om alle afval van de muren te krijgen. Door gebruik te maken van een goede gevelreiniger zullen alle droge en ook natte afvalstoffen opgevangen worden. Deze zullen ze afvoeren.

Gevelreiniging en het milieu: geluidsoverlast

Door bij het schoonmaken van bakstenen gebruik te maken van bakstenen zal er geluidsoverlast ontstaan. Het is goed om de buren te informeren, dat ze een middagje last van je zullen hebben. Het is goed om gebruik te maken van machines welke niet zoveel geluid veroorzaken. De compressoren en polijstmachines zullen ondanks dat ook nog volop geluid veroorzaken.
Er is een regeling geluidsproductie bouwmachines welke een maximaal geluidsvermogen van bouwmachines bepaalt. Een vakman zal hier van op de hoogte zijn.

Beperk de overlast

Zorg in alle gevallen dat je het milieu en de buren zo min mogelijk belast met je gevelreiniging. Een professionele gevelreiniger zal hier bekend mee zijn en ervoor zorgen dat dit uitstekend zal gebeuren.