Als je een of meerdere zonneschermen gaat kopen dan is dat in combinatie met het monteren hiervan vaak een redelijke investering. Het is daarom goed om te weten dat er ook een zonnescherm garantieregeling is. Een garantieregeling waarmee je zeker weet dat je ook krijgt wat je verwacht en meerdere jaren zorgeloos van de zonneschermen kunt gaan genieten. Graag bespreken we de zaken waar je op moet letten bij een zonnescherm garantieregeling.

De zonnescherm garantieregeling voor de zonneschermen

Als je een zonnescherm gaat kopen dan krijg je hier standaard ook een fabrieksgarantie bij. Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Kijk naar de opties om een goede garantie op je zonnescherm te krijgen. Dit kun je onder andere doen door de verschillende merken met elkaar te vergelijken.

De zonnescherm garantieregeling voor de montage van de zonneschermen

Als je ervoor kiest om de zonneschermen te laten installeren dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Het is niet direct een garantieregeling, maar zal je wel meer zekerheid geven over het vakwerk van het montageteam. Kijk of het montage bedrijf van de zonneschermen beschikt over een keurmerk of is aangesloten bij een branchevereniging. Hierdoor weet je dat ze informatie hebben en krijgen over de laatste technieken en ook dat ze voldoen aan zekere kwaliteitseisen.

Als je een aanbetaling moet doen dan is het slim om te informeren of het bedrijf is aangesloten bij een garantiefonds. Als dit het geval is dan zal je aanbetaling namelijk veilig zijn bij bijvoorbeeld een faillissement. Normaal sta je als particulier aan het einde van de lijn en krijg je geen geld.