Er zijn een aantal verschillende shutters soorten. Ze zijn terug te brengen tot drie groepen. Zo heb je de standaard shutters. Daarnaast zijn er de buitenshutters en de shutters voor in de badkamer. Graag bespreken we de drie verschillende shutters soorten met je.

De standaard shutters

De standaard shutters kunnen aan de binnenkant van de kozijnen geplaatst worden. Meestal zijn ze van hout gemaakt. Denk hierbij aan lindehout, red ceder hout of vurenhout. De shutters zorgen voor een goede en mooie afwerking aan de binnenkant van de woning. Ze zijn sfeerverhogend en zogen ook voor de nodige privacy in de woning.

De shutters voor buiten

De shutters voor de buitenkant van de woning zijn vaak van aluminium gemaakt of van hardhout. De shutters worden aan de buitenkant van de kozijnen gemonteerd. Naast een zon werende functie zorgen ze ook voor de nodige veiligheid. Niet alleen wanneer het gaat stormen zijn je ramen goed beschermd, maar ook tegen een inbraak helpt het goed.

De shutters voor in de badkamer

De laatste shutters soorten zijn de shutters voor in de badkamer. Het is mogelijk om shutters in tal van standen te plaatsen om te zorgen voor een goede privacy in de woning en de badkamer. De shutters voor in de badkamer worden van polywood gemaakt. Het is een materiaal welke vochtbestendig is.

Kies voor de juiste shutters soorten

Door voor de juiste shutters soorten te kiezen is het mogelijk om er volop van te kunnen genieten. De shutters zorgen naast privacy ook voor een mooiere woning. Eigenlijk zijn er tal van voordelen op te sommen om voor shutters te kiezen. Gezien hun duurzaamheid is zelfs de prijs zeer betaalbaar te noemen.