Als je kiest voor shutters dan kies je voor een zonwering welke je niet alleen helpt te beschermen tegen de zon, maar ook een zonwering welke zorgt voor een sfeervolle uitstraling in je huis. Er zijn verschillende soorten shutters. Graag bespreken we die in dit artikel met je.

Wat kosten shutters?

Shutters zijn er in verschillende prijsklassen. In de regel kosten shutters tussen de 200 en de 500 euro per vierkante meter. De prijzen zijn inclusief belasting en zonder de montage. Natuurlijk zijn de prijzen verschillend afhankelijk van de kwaliteit. Het is slim om de exacte prijzen te kennen voor jouw ramen door een offerte op te vragen bij een vakman.

Wat zijn shutters nu eigenlijk?

Shutters zijn luiken met horizontaal verstelbare latten. De latten worden ook wel lamellen genoemd. De lamellen kunnen schuin gezet worden om zo het zonlicht tegen te houden. Er zijn een drietal soorten shutters waar je uit kunt kiezen.

Zo zijn er de standaard shutters. Ze worden aan de binnenkant van de kozijnen gemaakt. De shutters worden gemaakt van lindenhout, red cedar, vurenhout of een ander materiaal.

Ook zijn er buitenshutters. Deze shutters zijn van hardhout of van aluminium. Ze worden aan de buitenkant van de kozijnen geplaatst en zorgen daamee tegen een bescherming tegen de zon ook tegen inbrekers bescherming.

Dan zijn er nog de shutters voor in de badkamer. Hier is het mogelijk om de luiken in alle standen te zetten. Het helpt om de privacy in de badkamer te vergroten. Het materiaal wat veel gebruikt wordt hiervoor is polywood. Het is een vochtbestendig en ook vormvast materiaal.

Ontdek de verschillende mogelijkheden en voordelen van shutters om volop te kunnen genieten van deze vorm van zonwering.