Heb je rolluiken aangeschaft en wil je in de kosten besparen op het gebied van montage, dan kun je de rolluiken zelf plaatsen. Door zelf de rolluiken te plaatsen, ben je namelijk veel goedkoper uit dan wanneer je hiervoor een specialist inschakelt. Op deze pagina lees je welke aspecten dat zijn.

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde materialen voor het zelf plaatsen van rolluiken in huis hebt. Deze materialen zijn een meetlint, een waterpas, een metaalzaag, een boor- of schroefmachine, schroevendraaiers, een potlood of pen en een winkelhaak. Daarnaast is het belangrijk dat je over enige kennis van het plaatsen van rolluiken beschikt, omdat dit zeker geen eenvoudige klus is.

Heb je de juiste materialen in huis en heb je wat basiskennis opgedaan op het gebied van rolluiken plaatsen, dan kun je beginnen met het plaatsen van de rolluiken door de breedte, hoogte en diepte van je kozijnen op te meten. Vervolgens kun je kiezen op welke manier je jouw rolluiken wilt plaatsen. Dit kan in het kozijn op gelijke hoogte met de gevel, in het kozijn achter of uitspringend tegenover de muur en op de gevel. De volgende stap is het op maat maken van de rolluiken en de onderdelen met een zaag. Tot slot kun je de geleiders aan de muur bevestigen. Zorg hierbij dat de kast en de geleiders aan elkaar worden bevestigd voor je deze monteert. Als je dit hebt gedaan, kun je het rolluik in het kozijn plaatsen om vervolgens de latjes te bevestigen. Het rolluik is nu bevestigd.