Een rolluik gaat gemiddeld 15 jaar mee. Als je rolluiken hebt, komt er dan ook een moment waarop je jouw rolluiken moet vervangen. Er kunnen verschillende redenen zijn om je rolluiken te vervangen. Op deze pagina lees je wanneer je jouw rolluiken het best helemaal kan vervangen en wanneer het een goed idee is om een monteur langs te sturen om rolluiken te repareren.

Ten eerste kan een rolluik in zijn geheel defect zijn. Een defect rolluik dat niet meer te repareren is, dient vervangen te worden. Als blijkt dat je rolluik defect is en niet gerepareerd kan worden, kun je het defecte rolluik vervangen door een nieuw rolluik.

Ten tweede kan het voorkomen dat je rolluiken niet langer aan je wensen, behoeften en eisen voldoen of dat je rolluiken verouderd zijn. Ook dit kunnen redenen zijn om rolluiken te vervangen.

Daarnaast kan het voorkomen dat je niet het gehele rolluik moet vervangen, maar slechts onderdelen ervan. Een van de meest voorkomende problemen bij rolluiken is bijvoorbeeld een kapot rolluiklint, ook wel het bandlint genoemd. Als het rolluiklint kapot is, is de rolluik direct onbruikbaar. Bij een kapot rolluiklint kun je het rolluiklint laten vervangen, of zelfs een geheel nieuwe rolluik laten plaatsen. Laat je monteur bepalen of je een nieuw rolluiklint nodig hebt, of een geheel nieuwe rolluik.

Naast het rolluiklint, kan ook de motor in je elektrische rolluik kapot gaan. In dit geval kun je de motor van de betreffende rolluik laten vervangen, of ervoor kiezen de gehele rolluik te vervangen. Laat je monteur bepalen of je een nieuwe motor nodig hebt, of een geheel nieuwe rolluik.