Omdat er steeds meer huizen zijn met schuine ramen, zijn schuine rolluiken de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Schuine rolluiken zijn geschikt voor ramen met een hoek van minimaal 10 graden tot maximaal 45 graden. Door schuine rolluiken aan te schaffen, kun je ook profiteren van de voordelen van rolluiken als je schuine ramen hebt.

Net als standaard rolluiken, brengen schuine rolluiken enkele voordelen met zich mee. Zo hebben schuine rolluiken enkele specifieke voordelen, die standaard rolluiken niet altijd hebben. Ten eerste worden schuine rolluiken altijd aangedreven met een elektrische motor. Dit maakt de schuine rolluiken erg prettig in gebruik. Daarnaast zijn schuine rolluiken altijd uitgerust met een aluminium pantser, zodat de rolluiken goed beschermd zijn. Ook de kast, de geleiders en de vensterbank zijn gemaakt van sterk, extra dik materiaal, voor een betere geluidsdemping en een betere isolatie. Tot slot hebben alle schuine rolluiken standaard een aanviesbeveiliging, zodat je rolluik in de winter niet vast komt te zitten door sneeuw en ijzel. Als deze aanviesbeveiliging niet in het rolluik zou zitten, kan de rolluik vast komen te zitten en kapot gaan door de motor die door blijft draaien. Door de aanwezige aanvriesbeveiliging is de levensduur van schuine rolluiken dan ook groter.

De prijzen van schuine rolluiken verschillen per leverancier en per afmeting. De gemiddelde prijs van een schuin rolluik met de afmeting 140 x 100 is ongeveer 1600 euro, exclusief montage. De montageprijs van schuine rolluiken is gemiddeld 200 euro. Hier dient u rekening mee te houden bij het aanschaffen van schuine rolluiken, omdat het vrijwel onmogelijk is schuine rolluiken zelf te installeren.