Als je rolluiken wilt gaan kopen dan is het natuurlijk goed om de kosten te kennen. Weet wat de rolluiken prijzen zijn en ook de kosten van het monteren. Misschien wilt u enkele extra’s, zoals een elektrische bediening of een slot aan de buitenkant? Dan is dat natuurlijk goed mogelijk. Het is slim om bij meerdere aanbieders van rolluiken een offerte aan te vragen om vervolgens te ontdekken waar je het beste jouw bestelling kunt plaatsen.

Met welke rolluiken prijzen moet je rekening houden?

Er zijn verschillende soorten rolluiken. Ook de afmetingen zijn natuurlijk van ieder raam verschillend. Hierdoor zullen de prijzen ook verschillen. Een rolluik van een vierkante meter zal rond de 100 euro tot 500 euro kosten. Het is afhankelijk van het merk waar je voor kiest, de soort bediening (handmatig of elektrisch) en de exacte afmetingen. Reken op een prijs van een handmatig rolluik van een vierkante meter van 100 euro. Een elektrische rolluik is er vanaf 150 euro en een rolluik met een afstandsbediening is er vanaf 215 euro. De prijzen kunnen afhankelijk van het merk en de installatiekosten hoger zijn.

De montage kosten

Het monteren van een rolluik kost rond de 125 euro per vierkante meter. Het is slim om dit door een vakman te laten doen, zodat je zelf kunt zien hoe je dit op de juiste manier moet gaan doen.

Een handmatig rolluik of een elektrisch rolluik?

Het is goed om te kijken of je nu (of in de toekomst) een handmatig rolluik wilt hebben of een elektrisch bedient rolluik. Het prijsverschil voor een elektrische bediening of een handmatige bediening is hierbij vaak van doorslaggevend belang. Een handmatige bediening van een rolluik van een vierkante meter kost rond de 100 tot 300 euro. Een elektrisch rolluik bedienen met een elektrische bediening kost tussen de 150 en de 450 euro. Het verschil zit hem vaak in de soorten schakelaars en of u een tijdklok wilt gebruiken of niet.