Er zijn verschillende manieren om rolluiken te plaatsen. Ten eerste kun je zelf rolluiken plaatsen. Het zelf plaatsen van rolluiken is gemakkelijker bij handmatige rolluiken dan bij elektrische rolluiken, omdat het plaatsen van elektrische rolluiken net wat meer expertise en vakkennis vereist. Als je zelf een rolluik wil plaatsen is dit uiteraard goedkoper dan wanneer je een specialist inhuurt om dit te doen. Wel moet je er rekening mee houden dat je voor het zelf plaatsen van rolluiken wel wat kennis nodig hebt en ook zeker tijd moet vrijmaken om de rolluiken op de juiste manier te plaatsen.

Ben je niet zo’n handige doe-het-zelver, dan kun je uiteraard ook een specialist inhuren om rolluiken te plaatsen. Dit is duurder dan wanneer je zelf een rolluik plaatst, maar het scheelt je wel tijd, energie en moeite. Bovendien weet je zeker dat de rolluiken goed geplaatst wordt als je hier een specialist voor inschakelt.

Er zijn vele bedrijven die je kunnen helpen bij het plaatsen van rolluiken. De prijzen van deze aanbieders kunnen erg uiteenlopen. De prijzen van het monteren van rolluiken beginnen vanaf ongeveer 125 euro en verschillen verder per aanbieder. Als je meer rolluiken tegelijk laat plaatsen, is dit vaak goedkoper omdat je dan korting krijgt.

Omdat de prijzen van rolluik specialisten voor rolluiken plaatsen erg uiteen lopen, is het verstandig je eerst te verdiepen in de verschillende specialisten die je kan raadplegen voor het plaatsen van rolluiken en de prijzen die zij hanteren. Zo weet je namelijk zeker dat je niet alleen de juiste specialist inschakelt voor de klus, maar ook dat deze specialist een eerlijke prijs hanteert.