Bij het aanschaffen van rolluiken kom je voor vele keuzes te staan. Zo kun je eerst kiezen welk type rolluik je wil laten installeren. Hierbij kun je kiezen uit een inbouwrolluik, een opbouwrolluik of een voorzetrolluik. Als je een type rolluik hebt gekozen, moet er een type omkasting en een kleur voor de rolluiken gekozen worden. Heb je een omkasting en kleur gekozen die bij jouw wensen passen, dan zijn er nog de vele extra rolluiken opties.

Een extra optie die je aan je rolluik kan toevoegen, is elektrische bediening. Standaard rolluiken hebben een handmatige bediening, maar als je jouw rolluik elektrisch wil bedienen kan dit uiteraard ook. Kies je voor een elektrisch rolluik, dan kun je nog kiezen of je jouw rolluiken met een schakelaar of afstandsbediening wil bedienen. Kies je voor een schakelaar, dan wordt deze op de muur bevestigd. Kies je voor een afstandsbediening, dan kun je kiezen voor een afstandsbieding met één kanaal of een afstandsbediening met meerdere kanalen. Met een afstandsbieding met meerdere kanalen kun je jouw rolluiken in groepen delen en deze tegelijk bedienen.

Ook op het gebied van veiligheid heb je verschillende extra rolluik opties. Hoewel standaard rolluiken het risico op een inbraak al verkleinen, kunt u dit risico nog kleiner maken door rolluiken met optilveren te kopen. Deze optilveren zorgen ervoor dat het rolluik blokkeert zodra iemand het rolluik omhoog wil tillen. Ook kun je een bewegingsmelder toevoegen aan het rolluik, die de omgeving rondom het rolluik detecteert. Door deze extra rolluiken opties te installeren, wordt de kans op inbraak nog meer verkleind.