Hoewel rolluiken vele voordelen hebben, kan het installeren van rolluiken ook nadelige gevolgen hebben. Voor je beslist of je rolluiken wilt aanschaffen, is het dan ook verstandig je eerst te verdiepen in de rolluiken nadelen. De aanschaf van rolluiken is namelijk een grote investering, dus het is wel belangrijk dat deze investering de juiste keuze is en je geen spijt krijgt van de uitgave.

Een eerste nadeel van rolluiken is het onderhoud van de rolluiken. Als je echt lang plezier wilt hebben van je rolluiken, moeten je rolluiken namelijk wel op de juiste manier onderhouden worden. Hierbij speelt voornamelijk het schoonhouden van de rolluiken een grote rol. Het schoonmaken van rolluiken is erg arbeidsintensief, vergt nauwkeurigheid en kost zeker ook energie, maar het is zeker nodig om de rolluiken mooi te houden en er langer van te kunnen genieten. Hier dien je dan ook rekening mee te houden voor je rolluiken aanschaft.

Daarnaast kunnen rolluiken vastlopen. Als dit gebeurt, moet er een monteur komen om de rolluiken te maken. Vaak kunnen monteurs van rolluiken nog dezelfde dag langskomen om de rolluiken te maken, maar dit kost wel weer tijd en energie.

Tot slot kan het gebeuren dat je vergeet rolluiken naar beneden te doen op een hete zomerdag. In dit geval kom je thuis van je werk in een bloedhete woning en heb je eigenlijk de rolluiken voor niets aangeschaft. Je kan de rolluiken namelijk wel alsnog naar beneden doen, maar ook dan blijft de warmte binnen.