Jaloezie rolluiken zijn een combinatie van een standaard rolluik en een jaloezie. Op deze manier zijn de voordelen van beide producten als het ware samengevoegd in één product, voor wie wil profiteren van de positieve eigenschappen van zowel het rolluik als de jaloezie. Vind je dat de standaard jaloezieën niet helemaal voldoen aan je behoeften, bijvoorbeeld omdat je jouw woning helemaal wil kunnen verduisteren en dit niet mogelijk is met jaloezieën? Of vind je de uitstraling van standaard rolluiken niet bij je woning passen? Dan zijn jaloezie rolluiken wellicht iets voor jou.

Jaloezie rolluiken werken als volgt. De lamellen van jaloezie rolluiken beschikken over een zogeheten tussenpositie. In deze tussenpositie beschermt het rolluik tegen zonlicht, maar komt er wel daglicht naar binnen, net als bij jaloezieën. Wil je je woning helemaal verduisteren, dan kun je de lamellen volledig sluiten. Op deze manier kun je de jaloezie rolluiken gebruiken als rolluik en dus profiteren van de voordelen van het rolluik.

Jaloezie rolluiken hebben verschillende voordelen. Ten eerste hebben jaloezie rolluiken een mooiere uitstraling dan standaard rolluiken, door de kantelbare en opvallende lamellen. Daarnaast bieden de jaloezie rolluiken extra privacy, omdat het zicht naar binnen zeer beperkt is door de gekantelde positie. Hierdoor kunnen mensen niet goed in je woning naar binnen kijken, maar heb jij wel goed zicht naar buiten. Tot slot zijn jaloezie rolluiken voorzien van elektrische bediening door middel van een schakelaar, waardoor de rolluiken prettig zijn in gebruik. Ook kun je ervoor kiezen de jaloezie rolluiken te bedienen met een afstandsbediening, voor nog meer comfort.